Nieuws

Bij elk jasje past een dasje

Een colbert geeft je als jongen of man een serieuze uitstraling. Draag een mooi colbert tijdens een sollicitatie of een etentje en een succesvolle ervaring staat op je te wachten. Een jasje geeft extra klasse aan je outfit en door deze extra klasse wordt je al wat sneller serieus genomen. Ze zijn er in verschillende soorten, kleuren, maten en printjes. Door de grote hoeveelheid aan keuzes kan het moeilijk zijn om de voor jou juiste colbert te kopen. Daarom wil ik je hiermee helpen door een paar tips te geven. Door deze tips zal ook jij jouw perfecte colbert vinden. Want onthoudt goed: op elk jasje past een dasje. 

 

De kleur

De kleur is een van de belangrijkste onderdelen van een mooi colbert. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende kleuren, al helemaal bij kleding. Iedereen heeft zijn eigen kleur die echt bij hem past. Deze kleur moet je vooral gebruiken bij het aanschaffen van een mooi colbert. De meest gebruikte kleuren dezer dagen zijn: marineblauw, donkerrood, kakigroen en donkergrijs. Zoek dus vooral of een van jouw kleuren bij een van deze kleuren in de buurt komt. Op deze manier zal je snel jouw juiste kleur voor een nieuw colbert vinden. 

 

De print 

Een standaard katoenen of wollen overhemd met één kleur, is tegenwoordig helaas niet meer genoeg. Bij een mooi colbert moet je een stapje verder gaan. Retrostrepen, is een design die momenteel veel terug te zien is bij pakken. De stijlvolle gekleurde strepen creëren een mooie kleurencombinatie die jouw jasje net dat extraatje geven. Ook zie je nu veel suède en complexe prints terugkomen. De complexe prints liggen vaak in de buurt van tropische bladeren in opvallende kleuren. Dit type colbert is ideaal als je net even meer wil opvallen, maar er toch netjes uit wil zien.  

 

De maat

De maat van een colbert is erg belangrijk. Het is dus een goed idee als je jouw goede maat zeker weet. Zorg ervoor dat je alle nodige afmetingen, van je schouders, armen en buik even goed opmeet. Pakken moeten goed aansluiten aan het lichaam. Hierin zijn de jasjes vaak de belangrijkste onderdelen. Een mooi colbert moet het bovenlichaam goed accentueren. 

 

Waar te vinden?

Er zijn ontzettend veel websites en winkels die zich specialiseren op pakken en kostuums voor heren. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om de juiste aanbieder hierin te vinden. Als ik je een kleine tip mag geven voor de juiste colberts, kijk eens op Gents. Zij hebben een breed aanbod met voor ieder wat wils!

Geef een reactie