Nieuws

Eigen webshop starten? Hier moet je op letten

Heb je een eigen webshop of ben je van plan er eentje te gaan starten? Dan moet je op een aantal dingen letten. Bijvoorbeeld wat voor spullen je nodig hebt, en aan welke voorwaarden je moet voldoen bij het runnen van een webshop.

Magazijn of geen magazijn?

Dit is een grote overweging wanneer je begint met een webshop. Een magazijn heeft zowel voor- als nadelen. Te beginnen met de voordelen. Een magazijn zorgt ervoor dat je jouw eigen voorraad hebt, met een eigen voorraad heb je altijd zelf in de hand wat je wel en niet kan leveren. Daarnaast kan je altijd checken of er nog spullen op voorraad zijn en kan je levertijden verkleinen. Wanneer je een magazijn hebt is het belangrijk om de juiste spullen te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld een led high bay ufo kopen om zo je magazijn optimaal te verlichten. Met goede verlichting zorg je ervoor dat alles goed te zien is, en dat de werknemers beter kunnen werken.

Webshop laten maken/ontwerpen of zelf doen?

Afhankelijk van de grootte van je webshop kan je bepalen of je dit uitbesteed of zelf kan gaan doen. Wanneer je een kleine selectie aan producten hebt dan is het slim om zelf wat onderzoek te doen. Er zijn verschillende programma’s waarmee je binnen een aantal uurtjes een webshop in de lucht hebt. Wanneer je met grote voorraden gaat werken, en veel variaties per product hebt en verschillende uitvoeringen dan is het slim om dit uit te besteden. Wanneer je dit uitbesteed dan is het goed om verschillende partijen te vragen naar een voorstel. O.b.v. hiervan kan je een keuze maken. Wanneer je in zee gaat met een partij dan is het belangrijk om goede verwachtingen te scheppen. Wat verwacht je van de partij die jouw webshop gaat bouwen, en wat verwachten zij van jou?

Eigen merk of andere merken verhandelen

Je kan ervoor kiezen om een product, of meerdere producten, te verkopen onder een eigen merknaam. Dit zorgt ervoor dat jouw product uniek is en jij de enige bent die dit product verkoopt (wanneer je andere niet toelaat het ook te verkopen). Het product zelf hoeft niet persé uniek te zijn, maar kan ook een variant op een product zijn. Het is hierbij belangrijk dat je goed kijkt naar de rechten die een bepaald merk heeft. Je kan namelijk niet zomaar een product overnemen en je eigen merk erop zetten, vaak ligt hier bijvoorbeeld merkrecht op.

Geef een reactie