Nieuws

Goed gekleed voor de dag komen

Iedereen wil er goed gekleed uitzien en goed voor de dag komen. Zo kunnen we ons eigen smaak en persoonlijkheid uiten. We kunnen ons uniek maken, anders dan de anderen. Door te dragen wat je zelf mooi en fijn vindt zitten. Zo kunnen we onszelf uiten via ons uiterlijk. Op straat zie je daarom veel verschillende kledingstijlen, iedereen draagt wat hij of zij mooi vindt. De ene houdt van een bijzondere kledingstukken, de ander draagt vooral wat lekker zit en een goede kwaliteit materiaal heeft. Er zijn heel veel verschillende kledingstijlen, zo is er voor iedereen wel wat moois te vinden dat aan zijn of haar smaak voldoet. 

Eigen kledingstijl ontdekken

Er zijn veel verschillende kledingstijlen, zoals casual, sportief, klassiek, romantisch, bohemian, urban, edgy of chic. Meestal heb je zonder dat je het zelf doorhebt al een bepaalde stijl ik kleding. Maar stel je weet het nog niet helemaal hoe kom je er dan achter wat je kledingstijl is? Om je eigen kledingstijl te ontdekken is het belangrijk om allereerst inspiratie op te doen. Kijk naar je omgeving en mensen op straat wat ze aan hebben en kijk wat je leuk vindt. Ook op internet is tegenwoordig veel ruimte om inspiratie op te doen. Daarna bekijk je de kleding die je al in je kledingkast hebt om zo een goed beeld te vormen van wat je mooi vindt. Vervolgens kan je gaan experimenteren met de kledingstukken die je hebt. Nieuwe combinaties maken dan je normaal doet kan je weer nieuwe inzichten geven. Daarna kan je gaan kijken naar kledingstukken die je kast kunnen aanvullen. Kledingstukken of items die je wellicht nog mist in de kast. Die kan je vervolgens gaan aanschaffen en onthoudt dat je altijd je gevoel moet volgen. Focus niet te veel op wat anderen dragen en wat de trends zijn, het gaat om jouw smaak en wat jij mooi vindt.

Passende kleding 

Het is ook erg belangrijk om de juiste maat kleding aan te schaffen. Een te groot of te klein item zorgt ervoor dat het kledingstuk niet tot zijn recht komt en jij zelf ook niet. Het is belangrijk om je eigen lichaam te leren kennen. Wat werkt wel voor jouw lichaam en wat werkt niet. Het ene kledingstuk staat bij de ene beter dan bij de andere. Kies daarom vooral kleding die goed bij je staat en waar je je fijn in voelt. Mannen dragen vaak overhemden, bijvoorbeeld ledub overhemden. Het is dan van groot belang dat de maat juist is. Een te groot overhemd ziet er slonzig uit en in een te krap overhemd lijk je al snel voller. Dit is iets wat je goed kan voorkomen met de juiste maten. 

Geef een antwoord