Nieuws

Voel je meer thuis in je nieuwe huis

Soms ben je verhuisd en kom je erachter dat het een langere tijd duurt voordat je merkt dat je je echt thuis voelt. En dat gebeurt ook niet zomaar. Een plek moet zich vullen met jouw persoonlijke aanwezigheid voordat je voelt dat je op je plek bent. Uiteindelijk zijn er zoveel factoren die daar een rol in spelen. De omgeving, de omstandigheden, de mensen in de buurt, de combinatie van al deze dingen zullen meehelpen aan hoe comfortabel je je voelt op een plek. Maar om je steeds meer thuis te voelen, of je opnieuw thuis te kunnen voelen in je woning kunnen deze tips je helpen!

Eigen keuzes in het interieur

De eerste tip is het weer eigen maken van je interieur. Een fris huishouden kan ook zorgen voor een nieuwe start, die er voor kan zorgen dat je meer op je eigen plek bent. Soms doet een plek juist heel erg denken aan een verleden of momenten waarvan je niet meer voelt dat ze nog een deel van je zijn. Je hoeft niet alles om te gooien om een nieuw gevoel te krijgen wanneer je binnen komt. Je zou bijvoorbeeld een muur kunnen schilderen, of een belangrijk meubelstuk veranderen waardoor de kleur van de woonkamer letterlijk en figuurlijk verandert. Een comfortabel gevoel lost zich helaas niet vanzelf op, soms moet je het forceren. Maar als je een paar sleutelelementen kan veranderen, ben je al ver op weg.

Een huisdier

Wat ook heel goed kan werken is het aanschaffen van nieuw gezelschap in het huishouden. Vanzelfsprekend is dit een investering waar niet iedereen meteen voor kiest maar het kan een enorm verschil maken in hoe thuis je je voelt. In vrijwel alle gevallen van het niet thuis kunnen voelen, kan een huisdier helpen. Vooral een dier dat interactief is doet een hoop. Een hond of een kat bijvoorbeeld, waar de een meer onderhoud vereist dan de ander, dat zijn dingen die je kan overwegen wanneer je de keuze hebt gemaakt. Voor niet iedere hond is er evenveel nodig. Hondenspeeltjes zijn belangrijk, maar de ene hond heeft minder beweging nodig dan de ander. Hetzelfde geldt voor katten. Speeltjes en onderhoudselementen zijn belangrijk maar de meeste katten zijn een lange tijd buiten. Je hebt niet de verantwoordelijkheid om ze per dag een aantal keer uit te laten maar verantwoordelijkheid an sich is erg belangrijk, maar wanneer je dat begrijpt kan een huisdier des te meer voor je betekenen.

Geef een antwoord