Nieuws

Comfortable het nieuwe jaar in met een transportfiets dames

Een indrukwekkend feitje over Nederland en fietsen is dat we al jaren meer fietsen dan inwoners hebben. Het afgelopen jaar waren er ongeveer 23 miljoen fietsen in Nederland, wat enorm veel is, zeker als je kijkt naar het percentage inwoners dat daadwerkelijk fietst. Dan kom je neer op bijna twee fietsen per persoon! Zelf heb ik twee gewone fietsen en een racefiets, dus ik zit al over het gemiddelde! Een van mijn gewone fietsen is een transportfiets. Ik ben een paar jaar geleden overgestapt van de klassieke omafiets naar een transportfiets dames. Deze fiets hebben jullie vast allemaal wel eens gezien, maar ik vertel in deze blog precies wat de fiets is en wat de voordelen van een transportfiets dames is. Veel leesplezier!

 

Wat is een transportfiets precies?

De transportfiets heeft de afgelopen jaren helemaal het straatbeeld veroverd. Overal zie je tegenwoordig deze robuuste, stevige fietsen voorbij komen. Het grootste verschil met de klassieke omafiets is dat de elegante stijl van de omafiets is vervangen door een stoere en stevige uitstraling. Dit zie je aan de dikte van het frame, en de matte lak die wordt gebruikt in plaats van de glanzende lak op de omafiets. Ook zijn de zadels steviger en breder, wat voor dames zeker een aanwinst is want dat zit een stuk lekkerder. De transportfiets heeft verder altijd een rekje voorop, die ook een dik frame heeft waardoor er veel op vervoerd kan worden. Een mand voorop zie je ook vaak! Daarnaast is de bagagedrager ook een stuk steviger dan bij de omafiets. Echt een fiets om veel mee te transporteren dus!

De voordelen van een transportfiets dames

Het grootste voordeel van de transportfiets dames is dat de fiets er niet alleen uitziet als een stevige fiets, maar dat ook echt is! Je hoeft niet meer bang te zijn dat je fiets het opgeeft als je zowel met boodschappen en koffertje moet fietsen, want de fiets kan alles aan! Dit komt vooral in de stad van pas als je je fiets gebruikt in plaats van een auto. Daarnaast is een groot voordeel dat de fiets niet snel kapot gaat. Daadwerkelijk alles aan de fiets is stevig, het frame maar ook de wielen. Voor grootgebruikers van de fiets is dat dus ideaal!

 

Waar je voordelig een transportfiets dames koopt

Je kunt een mooie transportfiets tegenwoordig gewoon bij je fietsenmaker kopen. Echter kan het wel zijn dat je daar een hogere prijs betaald dan als je even op het internet gaat rondspeuren. Daar zijn  namelijk ook andere merken te vinden dan de typische fietsenmaker merken die een stuk voordeliger zijn. Een website waar je voordelig een transportfiets dames scoort is bijvoorbeeld fietsvoordeelshop.nl. Zo kun je comfortabel en stevig het nieuwe jaar in fietsen!

Geef een antwoord