Nieuws

Tweedehands trekker kopen doe je zo!

De uitvinding van de trekker heeft de landbouwsector drastisch veranderd al die decennia geleden. Deze machine kan zoveel zwaar werk overnemen dat de productie en oogst enorm omhoog is gegaan! En tot de dag van vandaag blijft de trekker het kenmerk voor de landbouwsector. Als je denkt aan een boerderij, dan denk je direct aan boeren en trekkers. Deze blog gaat over deze fascinerende machine. Hij is specifiek gericht op mensen die er over zitten te denken een trekker aan te schaffen. Eerst leg ik de voordelen uit van een tweedehands trekker kopen. Dan vertel ik welke soorten trekkers er vaak tussen het tweedehands aanbod zitten. Tot slot vertel ik waar je heel veilig voordelige tweedehands trekkers kan kopen. Veel leesplezier!

 

Waarom een tweedehands trekker kopen?

Zoals altijd het geval met grote machines zit er een enorm prijskaartje aan. Voor veel mensen en bedrijven is er niet zomaar budget om lukraak nieuwe trekkers en andere machines aan te schaffen. Wat veel mensen echter niet weten is dat er voor trekkers net als voor autos een grote tweedehands markt is. Een tweedehands trekker is vaak nog net zo goed als een nieuwe! Natuurlijk is er mee gereden en is ie al aardig in gebruik genomen, maar het prijsverschil tussen nieuw en tweedehands maakt dat nadeel goed! Voor mensen die een trekker nodig hebben, maar niet perse de allernieuwste techniek nodig hebben is een tweedehands trekker daarom de beste optie! Zo krijg je alle voordelen van de machine tegen een betaalbare prijs.

 

Wat voor soorten trekkers worden er doorgaans verkocht?

Op tweedehands websites zie je eigenlijk altijd vooral items die ook het populairst zijn op de nieuwmarkt. Je kunt dus op een tweedehands website de ‘normale’ trekker vaak terugvinden, en dan van de populairste merken. Er zijn ook wel meer gespecialiseerde machines, zoals een Caterpillar Challenger bijvoorbeeld, maar die komen veel minder vaak voor en je hebt minder keuze wat betreft de verschillende modellen. De meest voorkomende trekkers en hun merken zijn de standaard landbouw tractors (met of zonder cabine) van Ford, New Holland, John Deere, Massey Ferguson en Fiat. 

 

Waar koop je veilig tweedehands trekkers?

Een trekker kopen op een tweedehands website is natuurlijk wel altijd even spannend, hoe weet je dat de website veilig is? Je kunt dit het beste beoordelen naar te kijken hoeveel trekkers er verkocht worden. Ook staan er trekkers te koop uit verschillende provincies en misschien zelfs buurlanden. Tot slot is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen en te kijken naar recensies. Een trekker kopen doe je bijvoorbeeld veilig via trucks.nl, waar een enorm groot aanbod is!

Geef een reactie