Nieuws

Hoortoestel laten aanmeten, van intake tot nazorg!

Je merkt pas hoe belangrijk je gehoor is als deze begint af te nemen. We gebruiken ons gehoor voor zoveel dingen maar voornamelijk bij onze communicatie is dit zintuig erg handig. Als ons gehoor minder wordt zal de communicatie dus ook een stuk moeizamer verlopen. Tot slot van rekening hoort u niet meer (goed) wat de ander probeert te vertellen. Gelukkig kan een hoortoestel in dit soort situaties uitkomst bieden. Wilt u binnenkort een hoortoestel laten aanmeten? In dit blog nemen we je graag stap voor stap mee.

De intake

Wanneer je interesse hebt in een hoortoestel begin je altijd met een intake bij een audicien. Meestal gebeurt dit in de winkel maar tegenwoordig is een audicien aan huis ook de dagelijkse gang van zaken. Wel zo gemakkelijk natuurlijk. Tijdens de intake wordt er als eerst een hoortest gedaan. Aan de hand van de hoortest kan de audicien zien in welke mate uw gehoor is aangetast of is verslechterd. Wanneer de audicien dit in beeld heeft zal in overleg gekeken worden naar de meest passende hoortoestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een “in-het-oor” model of voor een “achter-het-oor” model. Samen met uw audicien bespreek u uw wensen en behoeften.

Het aanmeten

Wanneer de intake is afgerond zal er een hoortoestel worden aangemeten. Tijdens het aanmeten wordt het hoortoestel helemaal op uw wensen en behoeftes afgesteld. Iemand anders kan dus ook niet zomaar uw hoortoestel gebruiken omdat het gehoor heel anders is.

Een proefperiode

Na het aanmeten begint de proefperiode. Tijdens de proefperiode probeert u enkele dagen het hoortoestel uit. U kunt nu echt ervaren of het toestel aansluit op uw wensen en behoeftes. Na de proefperiode komt gaat u weer terug naar de audicien. U bespreekt uw bevindingen en de audicien kan eventueel nog het een en ander aanpassing. Het hoortoestel kan de eerste dagen iets onwennig aanvullen maar het mag echter nooit een belemmering vormen of zeer doen. In dit geval kunt u altijd meteen terugkomen.

Afronding en nazorg

Wanneer de proefperiode voorbij is en het hoortoestel (waar nodig) is aangepast is het tijd om zorgeloos te gaan genieten van uw nieuwe gehoor. In principe hoeft u niet meer terug te komen mits het hoortoestel toch niet doet wat u had gehoopt. Wanneer dit het geval is ziet de audicien u graag terugkomen om het probleem op te lossen. Wacht dan ook niet te lang en ga er niet vanuit dat het probleem zichzelf wel oplost. Uw audicien zit altijd voor u klaar op het moment dat het hoortoestel niet functioneert zoals gehoopt.

Geef een reactie