Nieuws

Maak jouw tuin zomerklaar!

Met de nieuw aangekondigde lockdown in het achterhoofd is de verwachting niet dat we in 2021 de zomer weer in een warm, ver oord door zullen brengen. Ook wanneer de besmettingspiek is afgenomen is dit een makkelijk te voorkomen manier van het verspreiden van het coronavirus, dus al kunnen we hopen, is het niet waarschijnlijk dat jouw zomer niet thuis zal worden doorgebracht. Stiekem is dat ook wel eens lekker: de luxe van je eigen huis, je eigen spullen, je eigen supermarkt. Maar om dat echte zomergevoel na te bootsen heeft de eigen achtertuin misschien toch een kleine upgrade nodig. Deze lockdown is het perfecte moment om je tuin een welverdiende make-over te geven, zodat jij zeker weet dat je deze zomer lekker kunt ontspannen. Maar hoe pak je dat aan?

Haal het meeste uit je tuin

Een echte tuin is er een met karakter. Het comfort ligt in de kleinste details, dus het is belangrijk om hier voor de verbouwing eens goed naar te kijken. Een nieuwe schutting of een vlonder kunnen al een hoop toevoegen. Maar ook bijvoorbeeld een afdak over het terras, zodat je ook bij slecht weer toch nog lekker van het buitenleven kunt genieten. Wist je dat je een afdak of nieuwe schutting ook gemakkelijk zelf kunt maken? Met een beetje onderzoek, het juiste hout en een goede instelling kun je voor een minimale prijs zelf je tuin verbouwen, zodat jij deze zomer optimaal kunt genieten.

Hardhout

Voor bouw projecten buiten is het extra belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt, omdat naast de stevigheid van de constructie ook de weersomstandigheden overwogen moeten worden bij de keuze. Voor buiten bouw projecten is hardhout het meest geschikt. Het is een houtsoort die erg stevig en sterk is, waardoor het goed weerbaar is tegen bijvoorbeeld harde windstoten. Daarnaast is het ook zeer bestendig tegen andere weersomstandigheden zoals neerslag. Hierdoor kun je er als je kiest voor hardhout vanuit gaan dat jouw constructie stevig staat én lang mee zal gaan.  

Ook binnen de categorie hardhout zijn echter nog vele variaties. In kleur, vorm, dikte, en grootte. Lang of kort, dik of dun, mooie natuurlijke houtpatronen die passen bij de stijl van jouw tuin. Maar ook gevarieerde onderdelen: planken, palen, oeverbeschoeiing, latten en balken. Hierdoor heb je geen onderdelen nodig van ander materiaal: niet alleen makkelijker om zelf in elkaar te zetten dus, maar ook nog eens een mooier geheel zodat jij ontspannen de zomer doorkomt.

Geef een reactie